понедельник, 22 апреля 2019 г.

З чого складається розумний дім?



Розумний дім - це сукупність різноманітних модулів, кожен з яких має власне застосування і підходить для конкретного випадку. Грубо їх можна розділити на 5 підгруп: керуючі пристрої, керовані пристрої, датчики, шлюзи зв'язку та логічні пристрої.
Керуючі пристрої несуть на собі функції передачі ваших побажаннь розумному будинку. Через них Ви контролюєте стан приладів та віддаєте команди. Керовані прилади виконують команди будинку та передають ії вашим електроприладам. Датчики отримують інформацію з навколишнього світу, а шлюзи зв'язку підтримують зв'язок з Вашими керуючими пристроями, та з електроприладами, якими треба керувати не просто подавши напругу, а по якомусь протоколу(RS 485,RS 232,LAN,Wi-Fi чи інфрачервоний зв'язок)
Smart Bus - Це система із роздільною логікою, це означає що немає необхідності в центральному процесорі, і якщо ви маєте один керуючий та один керований пристрій, то ви вже володієте розумним домом. Найчастіше такою базою являються DDP панель та блок реле. А далі вже можна розширювати систему до безкінечності.(Точніше до 50 000 пристроїв в системі, але нам це ще не вдавалось)
В наступній таблиці наведені короткі описи найпоширеніших компонентів розумного будинкуSmart Bus, для переходу до інформації просто клікніть на малюнок.


Комментариев нет:

Отправить комментарий